W ofercie finger foodów proponowanych przez nasz catering znajdziecie m.in. Vol-au-vent (wym. wolow?; tłum. z fr. lot z wiatrem). Czym jest ta znakomita przekąska?
Vol-au-vent to popularne danie pochodzące z kuchni francuskiej. Jest to rodzaj pasztecika faszerowanego apetycznym farszem. Przekąska ta produkowana jest z ciasta francuskiego i posiada kształt ?kominka?, pustego w środku po upieczeniu. Puste miejsce uzupełnia się oczywiście farszem, gdzie we Francji jest to najczęściej ragout z mięsa z kurczaka i z pieczarkami.
Vol-au-vent serwuje się zazwyczaj na gorąco jako dodatek do zup lub jako przekąska. Niektórzy serwują babeczki vol-au-vent polane gorącym sosem.
Nasz catering proponuje wersję tego dania nadającą się na dwa, trzy kęsy – jako finger food.
W ofercie mamy dostępne następujące, wykwintne opcje:
Vol-au-vent z borowikami ?1 szt.4,90zł
Vol-au-vent ze szpinakiem i gorgonzolą 1 szt.?3,90zł
Vol-au-vent z tuńczykiem i krewetkami 1 szt.?4,90zł
Podane ceny są cenami netto. Minimalne zamówienie z danego rodzaju to 10 szt. Oferta ma
charakter poglądowy, w celu ustalenia cen skontaktuj się z nami.
poczta@poswieciekuchni.pl lub pod numerem telefonu 507 51 59 59
żródło:
autor : Rainer Zenz z https://pl.wikipedia.org/wiki/Vol-au-vent#/media/File:Vol-au-vent-1.jpg canada goose frauen