Przez żołądek do serca. Golonka w naszym wydaniu jest przepyszna i niejedna białogłowa zamawiała ją u nas dla swojego wybranka serca
Rarytas ten jest bardzo lubiany przez mężczyzn, choć mamy również klientki, które również gustują w golonku po beskidzku. Przekonaj się jakie to smaczne danie! Do naszego tradycyjnego beskidzkiego golonka podajemy zasmażaną kapustę, świeże pieczywo oraz aromatyczny chrzan lub musztardę. Chrupiąca, zarumieniona skórka oraz soczyste mięso, dobrze przyprawione golonko to podstawa biesiadowania w Beskidzie Żywieckim i Śląskim.
Golonko po beskidzku charakteryzuje się większym niż w pozostałych regionach stopniem doprawienia potrawy. Mięso wieprzowe doprawione jest obficie czosnkiem, papryką, majerankiem oraz innymi ziołami. Następnie duszone jest z warywami, m.in. z porem i marchewką. Nasi klienci chwalą to danie nie tylko za wyjątkowy smak, ale również za dużą porcję. Golonko po beskidzku jest pyszne przede wszystkim na ciepło. Ale znamy fanatyków tego dania, którzy chwalą je również na zimno. Świetnie smakuje również z dodatkiem chrzanu oraz musztardy. Niektórzy gustują w golonku podawanym z frytkami, aczkolwiek my polecamy je w wersji z chrupiącym pieczywem. Golonko nadaje się na obiad lub sytą kolację po ciężkim dniu pracy.
Choć golonko nie jest uznawane za zbyt zdrową potrawę jest uwielbiane przez Polaków i często znajduje się na naszych stołach.
Golonko pojawiło się w naszej kuchni już jako przysmak staropolski, królując na ucztach wśród szlachciców.
Kultywuj tradycję naszych przodków i zajadaj się naszym wspaniałym golonkiem po beskidzku.
Zamawiaj online bez logowania się: http://www.poswieciekuchni.pl/sklep/dania-z-wieprzowiny/golonko-po-beskidzku-bez-kosci-z-dodatkami/ canada goose schweiz