Z uwagi na brak cennego czasu, nasi klienci często decydują się na współpracę z nami w zakresie organizacji koryt chłopskich, pieczonych prosiaków oraz innych wykwintnych specjałów. Gospodyniom domowym, coraz częściej z nadmiaru obowiązków nie starcza czasu na codzienne gotowanie – nie mówiąc już o pracochłonnym przygotowywaniu mięsiw i specjałów z myślą o dużej imprezie. Skłaniają się wtedy do zakupu gotowych, przyrządzonych na gotowo mięs, sałatek, surówek, pierogów czy krokietów.
W Po Świecie Kuchni sztukę przyrządzania smacznych kąsków na imprezy mamy opanowaną na najwyższym szczeblu. Zamawiając u nas wyżywienie na imprezę otrzymujecie pewność dobrego smaku i najwyższej jakości wyrobów. Zawsze docieramy na czas z zamówieniami, które przewożone w ochronnych termicznych pojemnikach nie tracą ani trochę na temperaturze i świeżości.
Do dyspozycji naszych klientów oddaliśmy trzy zestawy koryt mięs. Celem tak skomponowanej oferty jest kompleksowe podejście do imprez o każdym charakterze. Obsłużymy rodzinne przyjęcie, imprezę firmową czy klasyczne spotkanie ze znajomymi. Pokrótce przedstawimy nasze koryta. Każde z nich może zostać dostosowane do życzeń klienta. Zaczniemy od kity wieprzowej.
Wędzona i parzona kita wieprzowa wraz z golonkiem, podawana na ciepło z kapustą zasmażaną i ziemniakami pieczonymi z dipem czosnkowym. Polecana na przyjęcia dla około 25-40 osób. Waga kity to około 8-10 kg.
Drugą propozycją jest klasyczne koryto zbójnickie. Standardowy skład koryta to golonko po beskidzku z warzywami, karczek pieczony w ziołach, szaszłyki drobiowe, dramstiki z kurczaka, kaszanka bielska. Do mięs proponujemy kapustę zasmażaną na wędzonce i ziemniaki pieczone z pieprzem młotkowanym. Dzieła dopełniają ręcznie robione pierogi ruskie, z mięsem oraz z kapustą i grzybami. Koryta przygotowujemy na konkretne zamówienia. Minimalna ilość to 4 porcje.
A jeśli klient nie lubi standardów, może stworzyć własne koryto. Do wyboru mamy kilka rodzai mięs oraz dodatków.
Trzecia, wymagająca zamówienia tydzień przed planowaną imprezą propozycja to biesiadny prosiak pieczony w całości na około 35-40 osób. Prosiaka podajemy z dodatkami- kaszą gryczaną ze skwarkami,kapustą zasmażaną oraz ziemniakiem pieczonym w łupinie z dipem czosnkowym. canada goose parka damen